Pohdi etukäteen

Kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi opiskelun voi suorittaa täyspäiväisen työn ohessa, mutta koska koulutus vaatii paljon tekemistä lähiopiskelujen välissä, sitoutuminen koulutukseen voi ajoittain olla koetuksella.

Sinulla ei pidä olla terveydenhoitoalan kokemusta tai tietämystäkään, mutta uteliaisuutta ihmiskehon toiminnasta tarvitaan.

Näiltä nettisivuilta kannattaa lukea mm. Hoitomuoto-valikkokohdan alla olevat sivut läpi, niistä saa hyvää perustietoa kalevalaisen jäsenkorjauksen historiasta ja nykytilanteesta.

Löydä sopivin koulutus

Kun olet tehnyt päätöksen lähteä kokeilemaan kalevalaisen jäsenkorjauksen opiskelua, on aika tutkia eri koulutuspaikkoja ja -aikoja.

Koulutukset ovat yleensä lauantaista sunnuntaihin, mutta poikkeuksia löytyy.

Peruskoulutusjaksot voi aloittaa joko Peruskoulutus1- tai Peruskoulutus2-jaksolta. Kätevintä on aloittaa Peruskoulutus1-jaksolta. Kaikki koulutusjaksot on silti käytävä läpi mikäli aikoo koulutuksissa jatkaa.

Selaa koulutuksia

Ilmoittaudu koulutukseen

Kun klikkaat haluamasi koulutuksen auki, löydät koulutuksen tarkemmat tiedot ja näet myös kouluttajan tai yhteyshenkilön yhteystiedot.

Ilmoittautuminen tapahtuu joko suoraan yhteyshenkilölle sähköpostia laittamalla tai ilmoittautumislomakkeen kautta.

Mikäli epäröit vielä osallistumisesi kanssa, laita kuitenkin merkille kyseisen koulutuksen viimeinen ilmoittautumispäivämäärä ja toimi ennen kyseistä päivämäärää.

Liity seuran jäseneksi

Kansanlääkintäseura kouluttaa kalevalaista jäsenkorjaus jäsenilleen, joten jäseneksi liittyminen on hyvä hoitaa tässä kohtaa pois alta.

Jäseneksi liittymisen yhteydessä saat saman tien sähköpostiisi laskun, joka on hyvä olla maksettuna ennen lähikoulutusta.

Liity jäseneksi

Lue etukäteisinfo

Saat ilmoittautumisesi jälkeen etukäteen infoa koulutuspäivän käytännön toteutuksesta, kellonajoista ja sen sellaisista. Pidä etukäteisinfo tallessa tai vaihtoehtoisesti opettele sen sisältö ulkoa.

Odota rauhassa

Koulutuksen alkamista odotellessa voi lukea Kansanlääkintäseuran nettisivuja, ottaa seuran some-kanavat seurantaan ja tutkia myös yksittäisten kalevalaisten jäsenkorjaajien some-kanavia, blogikirjoituksia yms.

Osallistu lähikoulutuspäiville

Ensimmäinen lähikoulutus on yleensä hieman jännittävän kutkuttavaa. Uusia ihmisiä, uutta asiaa ja monelle myös uutta ajattelutapaa.

Kouluttaja(t) ottavat opintoporukan hellään huomaansa ja kertovat opintomateriaalin kanssa edeten, mistä kalevalaisessa jäsenkorjauksessa on kyse ja miten opinnoissa edetään.

Opetus on heti alusta lähtien hyvin käytännönläheistä ja tekemään pääsee heti ensimmäisen koulutusjakson aikana.

Muista koulutusmaksu

Koulutusjakson yhteydessä huolehditaan, että seuran jäsenyys on kunnossa ja avustetaan jäseneksi liittymisessä tarvittaessa.

Kouluttaja myös varmistaa teille lähtevät laskut ja saattekin laskun koulutuksesta koulutuksen yhteydessä.

Harjoittele hoitamista

Heti ensimmäisestä koulutusjaksosta lähtien sinun odotetaan tekevän harjoitushoitoja oman kykysi mukaan. Aikataulut, jaksaminen, perhe- ja työelämä ja muut muuttujat voivat aiheuttaa haasteita, mutta tärkeää on pyrkiä tekemään hoitoja säännöllisesti. Näin varmistat motivaation säilymisen seuraavaan koulutusjaksoon saakka.