Tieteelliset tutkimukset

Kalevalaista jäsenkorjausta on vuosien saatossa tutkittu monissa RCT-tutkimuksissa. RCT-tutkimuksia eli satunnaistettuja vertailukokeita pidetään lääketieteen ”kultaisen standardin” mukaisina tutkimusmetodeina eli niillä on erittäin korkea painoarvo. Vanhemmissa tutkimuksissa kalevalaisesta jäsenkorjauksesta käytetään usein nimitystä ”Traditional bone-setting (TBS)”, mutta tutkimuksessa mukana olleet osaajat ovat käyttäneet hoidoissaan kalevalaisen jäsenkorjauksen oppeja.

Tärkeimmät tutkimukset

OtsikkoJulkaistu
Moderators of the Effect of Spinal Manipulative Therapy on Pain Relief and Function in Patients with Chronic Low Back Pain: An Individual Participant Data Meta-analysis15.4.2021
Effectiveness of Traditional Bone Setting in Treating Chronic Low Back Pain: A Randomised Pilot Trial1.8.2008