Kalevalainen jäsenkorjaus kuntoutuksessa, SuomiAreena 2022

SuomiAreena-tapahtumassa 11.7.2022 keskusteltiin aiheesta ”Kalevalainen jäsenkorjaus kuntoutuksessa”.

Keskustelussa puhuttiin mm. kalevalaisen jäsenkorjaushoidon merkityksestä kuntoutuksessa, kuten ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä, toimintakyvyn parantamisessa, vaivojen ja kipujen lievityksessä sekä lääketieteellisten operaatioiden hoidollisessa tukemisessa. Aihe on ajankohtainen, koska kuntoutusvelka kasvaa ja terveydenhoidossa tarvitaan lisää hoitavia käsiä. Tuki- ja liikuntaelinongelmien ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen tarvitaan kehonlukutaitoon perustuvaa lähestymistä.

Puhujina Tampereen yliopiston yleislääketieteen dosentti Mikko Nenonen, Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen professori Pekka Puska, fysioterapeutti ja kalevalaisen jäsenkorjauksen mestari Katja Rajala, Satakunnan hyvinvointialueen johtaja Kirsi Varhila ja Itä-Suomen yliopiston terveysliikunnan dosentti Mika Venojärvi. Tilaisuuden juonsi Perinnehoitojen neuvottelukunnan puheenjohtaja Päiviö Vertanen.