Koulutus - Peruskoulutus

Peruskoulutuksessa perehdytetään oppipojat ihmisen anatomiseen kokonaisuuteen; kuinka liikeradat vaikuttavat niveliin ja lihaksiin, kuinka hermopinteet aiheuttavat heijasteita muualle kehoon, miten veren- ja kudosnestekiertojen estyminen tunnistetaan ja miten niiden avaaminen suoritetaan: lyhyesti ilmaistuna perehdytään kehoon ja kehossa tapahtuvien muutosten lukemiseen.

Peruskurssivaiheessa ei oteta mallipotilaita, vaan oppipojat perehtyvät liikeratojen vaikutukseen kehossa sekä kehon anatomian tunnistamiseen keskenään.

Jokaisen kurssin jälkeen oppilaan on suoritettava vähintään 15 kyseisen kurssin aihepiiriin kuuluvaa asiakashoitoa.

PERUSKURSSI I Ensimmäisellä osakurssilla perehdytään Kalevalaisen jäsenkorjauksen perusperiaatteisiin sekä tekniikan opetteluun. Kurssilla keskitytään jalkojen käsittelyyn; selvitetään millaisia muutoksia jalkojen erimittaisuus aiheuttaa koko kehon alueelle, opetetaan nivelten virheasentojen toteaminen ja korjaaminen, lihaskireyksien poistaminen ja tasapainon palauttaminen nilkkojen, polvien lonkkanivelten ja lantion alueelle. Ensimmäisestä kurssista lähtien oppilaat perehdytetään jäsenkorjauksen kontraindikaatioihin.

PERUSKURSSI II Perehdymme selän alueen ongelmiin sekä kerrataan ykköskurssin asioita. Opetellaan kuinka lantion, lanne- ja rintarangan alueiden virheasentoja käsitellään, kuinka tasapainotetaan SI-nivelet, poistetaan lanne- ja rintarangan nikamalukot ja –kiertymät ja palautetaan lihastasapaino selän alueelle. Opettelemme näiden tunnistamista ja hoitoa kalevalaisella jäsenkorjauksella.

PERUSKURSSI III Perehdymme olkapäiden ja käsien alueiden ongelmiin. Kurssilla opetellaan yleisimpiä niska-, hartiaseudun sairauksia ja niiden hoitamista, kaularangan nikamien käsittelyä erittäin pehmeällä menetelmällä, leukanivelten ja kasvojen alueen lihasten tasapainottamista ja mahdollisten hermopinteiden avaamista kasvojen ja pään alueelta. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa hoito päätetään aina kasvojen ja pään käsittelyyn.

PERUSKURSSI IV Peruskurssi nelonen on paljolti aiemmin opitun kertaamista; jalkojen, selän hartiaseudun ja käsien käsittelyä käytännön harjoituksin. Kurssilla keskitytään mahdollisten virhesuoritusten poistamiseen. Kurssilla perehdytään polven sairauksiin ja vammoihin sekä tutkimiseen eri testeillä. Kurssilla opetellaan myös akuutin selkäkivun hoitamista eri tekniikoilla ja tulehtuneen selän hoitamista.