Seuraa meitä Facebookissa

Peruskoulutus

Peruskoulutuksessa perehdytetään oppipojat ihmisen anatomiseen ja fysiologiseen kokonaisuuteen; kuinka liikeradat vaikuttavat niveliin ja lihaksiin, kuinka hermopinteet aiheuttavat heijasteita muualle kehoon, miten veren- ja kudosnestekiertojen estyminen tunnistetaan ja miten niiden avaaminen suoritetaan: lyhyesti ilmaistuna perehdytään kehoon ja kehossa tapahtuvien muutosten lukemiseen.

Peruskoulutusvaiheessa ei oteta mallipotilaita, vaan oppipojat perehtyvät liikeratojen vaikutukseen kehossa sekä kehon anatomian ja fysiologian tunnistamiseen keskenään.

Jokaisen lähikoulutusjakson jälkeen oppilaan on suoritettava vähintään 15 kyseisen jakson aihepiiriin kuuluvaa asiakashoitoa.

PERUSKOULUTUSJAKSO I

Ensimmäisellä jaksolla perehdytään Kalevalaisen jäsenkorjauksen perusperiaatteisiin sekä tekniikan opetteluun. Jaksolla keskitytään jalkojen käsittelyyn; selvitetään millaisia muutoksia jalkojen erimittaisuus aiheuttaa koko kehon alueelle, opetetaan nivelten virheasentojen toteaminen ja korjaaminen, lihaskireyksien poistaminen ja tasapainon palauttaminen nilkkojen, polvien lonkkanivelten ja lantion alueelle. Ensimmäisestä jaksosta lähtien oppilaat perehdytetään jäsenkorjauksen kontraindikaatioihin.

PERUSKOULUTUSJAKSO II

Toisella jaksolla perehdytään selän alueen ongelmiin sekä kerrataan ykkösjakson asioita. Opetellaan kuinka lantion, lanne- ja rintarangan alueiden virheasentoja käsitellään, kuinka tasapainotetaan SI-nivelet, poistetaan lanne- ja rintarangan nikamalukot ja –kiertymät ja palautetaan lihastasapaino selän alueelle. Opetetaan näiden tunnistamista ja hoitoa kalevalaisella jäsenkorjauksella.

PERUSKOULUTUSJAKSO III

Kolmannella jaksolla perehdytään olkapäiden ja käsien alueiden ongelmiin. Jaksolla opetellaan yleisimpiä niska-, hartiaseudun sairauksia ja niiden hoitamista, kaularangan nikamien käsittelyä erittäin pehmeällä menetelmällä, leukanivelten ja kasvojen alueen lihasten tasapainottamista ja mahdollisten hermopinteiden avaamista kasvojen ja pään alueelta. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa hoito päätetään aina kasvojen ja pään käsittelyyn.

PERUSKOULUTUSJAKSO IV

Neljäs jakso on paljolti aiemmin opitun kertaamista; jalkojen, selän hartiaseudun ja käsien käsittelyä käytännön harjoituksin. Jaksolla keskitytään mahdollisten virhesuoritusten poistamiseen. Jaksolla perehdytään polven sairauksiin ja vammoihin sekä tutkimiseen eri testeillä. Jaksolla opetellaan myös akuutin selkäkivun hoitamista eri tekniikoilla sekä tulehtuneen selän hoitamista.