Seuraa meitä Facebookissa

Jatkokoulutus

Jatkokoulutuksessa (kisällivaihe) opetetaan kuinka kehossa tapahtuvat muutokset johtavat ongelman aiheuttajan syntypaikalle ja kuinka ongelma-alueita hoidetaan kalevalaisen jäsenkorjauksen avulla. Jatkokoulutuksessa opitaan avaamaan aineenvaihduntaa ja ymmärtämään sen merkitys solutasolle. Jatkokoulutusvaiheessa otetaan muutamia koulutusaiheeseen soveltuvia mallipotilaita.

JATKOKOULUTUSJAKSO I

Ensimmäisellä jaksolla syvennytään tasapainotekijöihin vaikuttavien virheasentojen tunnistamiseen ja aistimiseen alaraajojen ja lantion alueelta. Selvitetään millaisia oireita ne aiheuttavat ja kuinka ne hoidetaan. Parannetaan oman työn ergonomiaa, joka sisältää keskittymisen, rentouden ja hengityksen opettelua. Opetellaan hoitamiseen liittyvää oikeaa voimankäyttöä, sillä hoito ei vaadi voimaa, vaan taitoa. Poistetaan mahdollisia virheellisiä tekniikoita, opetellaan erityisotteita, kuten polvien käsittelyä asiakkaan istuessa ja lonkan virheasentojen hoitamista reiden etupuolen lihaksia käsittelemällä. Keskitymme asioiden oivaltamisen merkitykseen.

JATKOKOULUTUSJAKSO II

Toisella jaksolla perehdytään asiakkaan kohtaamiseen ja tasapainotekijöiden visuaaliseen havainnoimiseen hoidon alussa. Tutkimme tarkemmin selkärangan ja hermoston rakennetta, perehdymme mm. kroonisten selkäkipujen syntysyihin, muutoksiin, joita ne aiheuttavat ihmisen kehossa, sekä näiden muutosten korjaamiseen ja tasapainottamiseen. Pyrimme parantamaan käsiemme aistimuksia, jolloin pystymme havannoimaan ja paikallistamaan nikamien sekä nivelten virheasennot ja kudoskireydet entistä paremmin.

JATKOKOULUTUSJAKSO III

Kolmannella jaksolla keskitytään niska- hartiaseudun, olkapäiden ja käsien alueiden kiputiloihin ja niiden hoitamiseen. Opettelemme avaamaan ja hoitamaan näiden alueiden aineenvaihduntaa eri tekniikoilla ja poistamaan mahdollinen epätasapaino näiltä alueilta. Keskitymme myöskin liikerajoitteisen kipuolkapään, jäätyneen olkapään, tenniskyynärpään ja rannekipujen hoitamiseen. Kaularangan alue käsitellään erittäin huolellisesti opetellen nikamalukkojen ja -kiertymien avaamista hyvin pehmeällä, kivuttomalla ja turvallisella tekniikalla. Pohdimme huimauksen eri syitä, olkapään sairauksia ja vammoja sekä niiden hoitamista kalevalaisella jäsenkorjauksella.

JATKOKOULUTUSJAKSO IV

Neljännellä jaksolla kertaamme aiemmin opittua; jalkojen, lantionalueen, selän, hartiaseudun, käsien sekä pään ja leukanivelten käsittelyä. Lisäksi keskitymme päänsäryn, migreenin, iskiaksen ja iskiastyyppisten ongelmien hoitoon kalevalaisella jäsenkorjauksella. Korostamme liikunnan ja oikeaoppisen venyttelyn merkitystä terveyteen. Opettelemme pehmytkudosvammojen ensiapua ja pohdimme lisäksi ihmisen persoonallisuuden, ajatusten ja tunteiden vaikutusta sairauden syntyyn.